Fem år tillsammans.

I måndags firade jag och David att vi varit ihop i fem år! Innan jag bröt fotleden hade vi spånat om att fara och vandra vid höga kusten men det sket sig ju så vi får skjuta på det. Istället åt vi gott hela dagen och gick säkert upp tjugo kilo. Vi gick och åt lunch på Tatung, enkelt och gott. Sen for vi hem och vilade ett tag, vi båda fick matkoma haha. Efter det for vi och handlade till middagen! 

Förrätt med bröd, såndär lufttorkad skinka, brie, tapenade och agavesirap. Det gjorde sig väldigt bra ihop! 

Till middag gjorde vi moules marinieres(?). Alltså blåmusslor i vitvinssoppa typ. Det var inte så fantastiskt som jag trodde. Fattar inte varför det anses vara något lyxigt. 

Till efterrätt var vi enkla och gjorde kladdkaka med passionsfrukt och glass! 

Sen låg vi bara och jäste i soffan framför film:)

Screw out

Har äntligen fått ta ut skruven!

Hade tänkt filma men dom svarade aldrig på om jag fick eller inte..
Halvsatt upp från början så jag kunde se men fick lägga mig ner efter dom bedövat. Satan vad bedövningsvätskan gör ont. Från början kände jag inte så mycket av den då vissa delar av foten inte har någon känsel men när ortopeden började röra runt med den for det som elstötar över hela foten och typ då började jag må illa. Tror nästan jag skulle tycka det var bättre utan bedövning. Fyfan hatar det.

Sen la jag mig ner men sneakpeakade när han skar upp (det knastrade och hade sig, typ som om man tuggar på brosk) och borrade ut skruven. 

Nu får jag belasta fullt men kan dock inte gå. Alla leder och muskler måste tränas upp. Har alltså gått på kryckor i nio veckor nu.
Snow


Igår singlade det ner små små snöflingor från himlen och inatt verkar det nästa ha vräkt ner. 
Dock ser det inte så vackert ut eftersom det mesta har blivit slask och nu regnar det. 

Men ska hursom pallra mig ut i ovädret för en fika. Får se om jag halkar på kryckorna och bryter andra benet eller ev arm eller så! Skulle inte förvåna mig.


Höst


Cast off!
Äntligen har jag fått ta av gipset!!

Det kändes väldigt udda att sätta foten i marken men jag börjar vänja mig nu. Har några få övningar jag ska göra men får ännu inte belasta foten något. 
När skruven tas ut om två veckor får jag dock belasta fullt, direkt efter. Känns ju jätteläskigt.

Det är tydligen en lätt operation. Man får lokalbedövning, sen lägger dom ett snitt på en cm och borrar ut skruven, sen får jag stå direkt.
Jag lär väl halta och gå dåligt kan jag tänka mig för kan knapp böja foten nu.
Blir full fokus på rehab.

Har förresten tappat ytkänseln på halva foten ungefär, jätteäckligt känns det. Hoppas nerverna hittar varandra.

WallÅh vad jag saknar att gå på promenad. Speciellt broarna med dom här två mupparna. Saknar att kunna gå över huvud taget så klart. 

Men på måndag åker gipset av, och även om jag inte får stödja så mycket mer än nu - då, så ska det bli en enorm lättnad. Att kunna ha jeans och slippa duscha med en sopsäck på foten. Åh.. Har underskattat livet med två ben.

Ombre

Idag kryckade jag mig till Salong Torsten för att återge lite liv till mitt höstackstorra fjun. I tre timmar blev jag ompysslad och resultatet blev en mjuk och fin ombre samt fem cm kortare och lite kortare runt ansiktet. Så himla nöjd blev jag! 
 
Sen gick jag på jakt efter en vinter-/höstkappa och behövde inte gå längre än till H&M där jag typ hittade fyrtio potentiella men det stod mellan två, en grå längre och en svart kortare. Det blev den svarta, passar inte i långa överdelar. Mina korta korvben försvinner liksom då.
 

RSS 2.0