Choklad

Två-tre veckor har gått sen jag och David började äta socker-,laktos- och glutenfritt. Får heller inte äta vissa nötter, frukt, soja, ris, potatis eller svamp (haha såklart). Eftersom han tydligen har Candidasvamp i hela kroppen så måste man hålla en strikt diet i minst tre månader. Och för att det ska bli rättvist kör jag samma kur. 

Har aldrig haft så mycket matidéer i skallen som nu när jag måste utesluta typ allt man egentligen äter. 
Istället för att bara äta laktosfritt har vi bytt ut alla mejeriprodukter mot havreprodukter och t.ex. Mandelmjölk.
Det har även blivit många veganska dagar-med jättegod mat! 

Känner mig som matfrälst, och mår så mycket bättre.

Fick dock ett sötsug idag (klarat mig bra hittills utan sötsugsattacker) så inhandlade lite raw cacao powder av Renee Voltaire och blandade med havremjölk (den är ganska söt i smaken) och värmde. Det blev oväntat gott! Säkert ännu godare med lite kokossocker men det är förbjudet enligt candidadieten :)



Sandtaget

På senaste har vi hängt en del i sandtaget! Typ Astons favvoställe. Mycket slit och kampande med däcken som finns där men även spring i backen. Alltid lika roligt att se honom leva livet där :)




Asiatiskt

Såg på Masterchef igår där dom skulle göra Gordon Ramsays absoluta favoriträtt och det såg så himla gott ut så jag var tvungen att googla fram något liknande. 

Vietnamesisk nudelsoppa sökte jag på men fick lite mer att välja på när jag sökte på asiatiskt. Så typ en asiatisk nudelsoppa med strimlad lövbiff och massa goda grönsaker. En billig jävligt god rätt blev det! Det brukar inte bli så bra när jag ska komponera något eget men se på fan.



Nytt gips.

Idag när jag duschade for det in en massa vatten i gipset, var inte så bra tejpat runt soppåsen på benet haha. Jag ringde till ortopedkliniken men det var slut tider (blev lite stressad, trodde typ att min ben skulle mögla) så ringde växeln och fick prata med nån ändå så kag for in och bytte gips. Fast än gipsaren sa att det inte behövdes? Fattar inte varför han då bytte haha.





Har ingen bild på gipset men det blev blått. Oooch benet har blivit ännu smalare...

Tråkigt

Det händer inte sådär jättemycket i mitt liv just nu. Men har iaf varit på personalmöte, gjort liiiite shopping på rusta, haft besök av Nadja och Kippe samt ska försöka gå lite på stan imorgon. 

Annars har jag pimpat mina klor! (Som höll i en dag för kan inte låta bli att klösa). 






Frisk luft

Tog en liten tripp till renbergsvattnet idag för att få komma ut lite samt att aston ska få lite "hårdare" konditionsträning än vanligt. 

Åkte på ett flak bakom fyrhjuling för vi skulle ut i skogen och leta en växt, och aston gillade inte det morrande monstret framför. Oj vad han hatar rullande morrande fordon. 
På väg tillbaka skulle vi låta han springa bredvid men skulle självklart bita i däcken, så vi som satt på flaket/fyrhjulingen testade hindra honom från att nå fram med hjälp av pinnar/mina kryckor och till slut så gav han sig!! 

Oj vad han fick springa! När vi märkte att han inte orkade mer stannade vi och han skyndade sig under flaket och la sig där haha. Så vi plockade upp han och han fick åka sista biten hem. 
Framsteg! 

I övrigt har det varit en jättemysig dag!











Food

Gjorde den godaste laxen jag någonsin gjort, nyss. Tror jag iaf! 

Stekte i smör och persilja i en grytpanna med lock. Sedan stekte jag ärtor i samma gryta och gjorde en smaaaarrig sås till. 



Höst

Eftersom jag inte kan vistas ute så mycket nu får jag försöka ta in hösten. Plockade några kvistar och satte i en vas. Passade fint till min nya spegel!



Nytt gips!

Bytte gips idag! Det blev ett vanligt i typ en rödaktig färg. Skönt att jag får stödja lite på det här.

Det var ganska obehagligt att lyfta foten ur det gamla gipset, visste inte om det skulle göra ont eller om jag skulle våga lägga ner foten på britsen men det gjorde aldrig riktigt ont. När han gipsade och böjde foten i nittio grader gjorde det dock lite ont. 

Tog bort stygnen också men det kändes inte. Känns lite ovärt att det ska snittas upp igen när den långa skruven ska ut men jaja!

Jämförde benen med varandra och jäklar, mitt högerben har redan krympt! Kommer nog ta ett bra tag innan det kan komma upp i normal muskelstorlek igen efter gipstiden..





Det är den långa skruven som ska tas ut om 6-8 veckor.

Hahah fick en sko också! Moderiktigt.





Kräftskiva

Kräftskiva nummer två ägde rum i Evves stuga med fina människor! Hon hade gjort en jättegod paj och räkgegga som det så fint hette haha, och dukat med serpentiner och kräftpyntade hattar och tallrikar. Lite bökigt var det att sitta med benet snett ut men det gick. 

Efter middagen myste vi bara och pratade med tända ljus och chips med dipp. 








nike

Första tröstshoppningen gjord! Det blev ett par Nike Air Max eller vad dom heter. Dyra som in i helvete men kan ju inte direkt lägga pengar på nöjen så what the heck!

Vet förresten inte varför en bit av texten i förra inläggen blev stor? Oh well.


-

Svullnaden jag har i foten har börjat ge med sig och skenan/bandaget glappar nästan. 

Nu kan jag röra mig mer också! Typ ta på mig byxor/shorts själv, göra lite andra träningsövningar än de jag fick av sjukgymnasten, vila foten lätt på höger yttre sida (alltså sidan där brottet är) osv. Kan dock inte stå upp så länge, blodet flödar fortfarande fort och kraftigt ner till foten så det spränger och gör ont. Men det är inte lika hemskt nu iaf! 

På måndag ska jag äntligen få ta bort stygnen, röntga och byta till en gipstövel. Har ingen aning om hur de ser ut? Hoppas det är en sån där air cast som man kan ta av när man ska duscha. 

När det har gått 8-10 veckor från start ska jag även ta ut en skruv. Alltså en andra operation. Känns väl inte så rajtan tajtan men jag antar att jag ska kunna gå/stödja på foten ganska direkt efter det.

OBS. Spegelvänd bild, är höger som är brutet :)


Rosor

Här om dagen överraskade David mig med en bukett rosor bara så där. Rosor är förmodligen min favvoblomma så jag blev ju jätteglaaad! 



20:35

Igår fick jag lite film-mys-besök av rebbis! Vi såg "The fault is in our stars" och den fick tumme upp av mig! 

Idag har jag gjort en massa "hemma-ärenden" och ringt runt en massa samtal som jag borde gjort för ett tag sen, har också gjort mig besväret att duscha. Fyfan så bökigt det är. Men nu är jag ren med fett hår för jag lyckades inte få bort all balsam så jag måste duscha igen :):):):)))

Avslutar i alla fall den här dagen med en Celtic bbq Burger så det känns väl ok ändå. Första gången sen jag bröt fotleden som jag varit hungrig så det passade sig ju! 

Aston har också fått upp aptiten.


Stugan

Förflyttade mig och min crippled body till stugan över helgen. 

På fredag åt vi kräftor ute på altanen i höstvärmen, det var såååå gott. Lite jobbigt att sitta med benet rakt ut i nittio grader men vad gör man inte för lite käk? 

På lördagen var det femtioårsfest, inte för någon person men för att det var femtio år sen stugan byggdes. Så hela Noret-gänget var samlade (nästan iallafall) och åt smörgåstårta samt jättegott fika. Sedan gick alla en liten round trip mellan alla stugor och jag fick krycka på bakom. 
Fick skjuts i bil de längsta sträckorna men annars kryckade jag på så gott jag kunde. 

Men helvetet så ont jag hade i foten efter det, allt blod sprängde i foten och det gör ont idag också. Jag tänkte försöka klara mig utan morfin men njä, känner fortfarande tillräckligt med smärta för att sluta med det. 

På kvällen var det stugsista förresten och det var ganska många där som stod och försökte alstra värme från den ganska platta brasan. Jag fick skjuts på rullatorn och fick sen sätta mig asap. Klarade mig bra på värmen jag själv byggt upp genom en kort sväng av kryckande.

Jag längtar redan till jag ska få ta av gipset och det är en vecka kvar innan jag ska få på gipset. Har tittat på videor där man opererar laterala malleolen och videor där man tar av gipset. Är redan less och längtar nå jävulskt till jag får börja träna att gå igen. Hoppas det bara blir 6 veckor med gips. Blir det 8-10 kryper jag ur skinnet, fast det gör jag ju redan nu iofs. 

Well, godnatt på er!







RSS 2.0